Tyler en Cameron Winklevoss, beter bekend als de Winklevoss-twins, zijn sinds het begin grote fan van bitcoin. Ze investeerden al vroeg in de munt en zijn de oprichters van crypto-exchange Gemini. Volgens de tweeling zal bitcoin de best presterende activa zijn van het huidige decennium.

De broers zijn van mening dat het bereiken van een nieuwe all time high slechts het begin van een forse rally zal zijn. Ze verwachten dat bitcoin aan meer dan 25 keer zijn huidige waarde zal noteren naarmate meer beleggers de cryptocurrencie als inflatiehedge zullen gebruiken.

Volgens een voorspelling van de broers zal bitcoin beschouwd worden als goud 2.0. Op termijn zal bitcoin volgens hen de marktkapitalisatie van goud overtreffen. Op dit moment bedraagt de marktkapitalisatie van goud zo’n $9 biljoen.

Wanneer bitcoin dit daadwerkelijk wil overtreffen, zal de munt moeten stijgen naar een prijs van $500 000. De Winklevoss-tweeling is dan ook van mening dat de huidige prijs een koopje is, wanneer je de toekomstperspectieven in je achterhoofd houdt.

Volgens de broers zijn de vooruitzichten op een stijgende inflatie ook een belangrijke drijfveer in de stijging van bitcoin. Mensen verwachten een hogere inflatie en vragen zich af hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen. Volgens Cameron Winklevoss is bitcoin de activa bij uitstek als bescherming tegen inflatie.

Bitcoin zou op termijn kunnen stijgen tot $500 000.

Regelgeving

Dit jaar is bitcoin met meer dan 160% gestegen. Belangstelling van grote beleggers als Stanley Druckenmiller en Paul Tudor Jones en bedrijven als Square en PayPal hebben bijgedragen aan deze stijging.

De Winklevoss-tweeling maakt zich geen zorgen over een mogelijke strenge regelgeving met betrekking tot digitale valuta.

In 2013 stelde men zich ook al de vraag of bitcoin verboden zou worden. Deze fase zijn we volgens de tweeling echter reeds voorbij. Een echt verbod is volgens de tweeling een zeer onwaarschijnlijk scenario.

De broers geloven wel in een gezonde en doordachte regelgeving maar dat hoeft niet per se een slechte zaak te zijn voor bitcoin. Door eerlijke en duidelijke regels zal het vertrouwen van beleggers mogelijk stijgen om te investeren in cryptocurrencies.

Bron: CNBC

Foto: iStock