De cryptowinter is over. Tenminste dat claimde Tom Lee, medeoprichter van Fundstrat Global Advisors. Volgens de analist wordt de claim bevestigd door een dertiental gebeurtenissen. De laatste van deze, de reactie op de Consensus conferentie in New York, geeft volgens Lee de doorslag.

De cryptowinter, oftewel de berenmarkt, betekent dat het sentiment in de markt negatief is. Daarom dalen prijzen eerder dan dat ze stijgen. Volgens Lee is dit voorbij en daarom is de stierenmarkt in zicht.

De Bitcoin kende de afgelopen weken een flinke prijsstijging. Deze stijging viel samen met Consensus. In voorgaande jaren is het vaker gebeurt dat de conferentie gepaard ging met flinke koerswinsten. Het wordt dan ook wel het Consensus-effect genoemd.

De 13 gebeurtenissen opgesomd

Op twitter deelde Lee een opsomming van gebeurtenissen. Deze hebben er volgens hem toe geleid dat de cryptowinter achter ons ligt.

Het begon allemaal begin november 2018, nog voor de crash richting de 3.000 dollar. Toen was er een een strijd in de Bitcoin Cash-community gaande. Bitcoin Cash is een afsplitsing van de Bitcoin. Door deze strijd, die uiteindelijk in een hardfork leidde, verkochten de rivaliserende versies van de Bitcoin hun voorraad bitcoins.

Dat was een eerste positieve teken. De rivalen van de Bitcoin hadden immers geen bitcoins meer, waarmee ze prijsdruk zouden kunnen uitoefenen.

Uiteindelijk leidde een combinatie van fundamentele en technische factoren ertoe dat de cryptowinter over is, volgens Lee. Lee verwees ook naar een survey van Willy Woo, die 20 bekende analisten ondervroeg. De centrale vraag in de survey was: is de bodem al bereikt?

Lee: een echte rasoptimist

Het is geen verassing dat Lee optimistisch gesteld is over de Bitcoin. Hij staat immers bekend om zijn ‘bullishe’ voorspellingen. Onlangs stelde hij dat de Bitcoin binnen 18 maanden een nieuwe all-time-high neer zal zetten.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock