De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in korte tijd opnieuw een beslissing over een Bitcoin ETF uitgesteld. Dit keer bleef de Amerikaanse beurswaakhond onbeslist over de VanEck SolidX Bitcoin Trust. Zo blijkt uit een document die de beurswaakhond maandag publiceerde.

De SEC mag de beslissing over de ETF-aanvraag van VanEck nu nog een keer uitstellen. Op 19 augustus zal de autoriteit nog eens rond de tafel gaan. Als de SEC op die dag weer onbeslist blijft, zal het op 18 oktober een beslissing moeten nemen. Uiterlijk 18 oktober weten we dus of de VanEck SolidX Bitcoin Trust werkelijkheid wordt of niet.

VanEck en Bitwise ETFs

Nu de SEC onbeslist blijft, heeft de autoriteit het publiek uitgenodigd om zijn mening te geven. Hiervoor heeft het publiek in de Verenigde Staten 21 dagen de tijd. Daarna zal er de mogelijkheid zijn om op deze reacties te reageren. Dat kan 35 dagen later.

De aanvraag voor de VanEck SolidX ETF werd vorig jaar ingediend. Alleen na een lange shutdown van de Amerikaanse overheid moest VanEck de ETF-aanvraag opnieuw indienen. Dat deed het eind januari, net na de ETF-aanvraag van Bitwise Asset Management.

De aanvraag van Bitwise werd overigens vorige week in beschouwing genomen door de SEC. Net als bij de huidige aanvraag bleef de SEC onbeslist over de Bitwise Bitcoin ETF.

Te veel risico’s in de cryptomarkt

In het verleden heeft de SEC aangegeven de tijd nog niet rijp te zien voor een Bitcoin ETF, omdat het nog te veel zorgen heeft over de cryptomarkt. Volgens de SEC zijn marktmanipulatie, liquiditeit, financiƫle criminaliteit en een aantal andere zaken punten van zorg.

Bron: Coindesk

Foto: iStock