Het Britse telecombedrijf Vodafone is het achtste bedrijf dat de Libra Association verlaat. Deze organisatie is het bestuurlijke orgaan voor de Libra, de digitale munt die Facebook wilt ontwikkelen.

Met deze stap is Vodafone het laatste grote bedrijf dat de organisatie verlaat. Althans op Facebook na, de initiatief nemer voor de stablecoin. De reden voor het vertrek van de telecomgigant komt echter niet door druk van regelgevers, zoals dat bij andere bedrijven als Visa wel het geval was.

Vodafone verlaat de Libra Association omdat het bedrijf zich wilt focussen op zijn eigen betaaltechnologie, genaamd M-Pesa. Met deze verwacht het bedrijf meer te bereiken dan met de Libra, die onder zware druk staat van regelgevers.

‘M-Pesa is efficiënter’

M-Pesa is volgens Vodafone een betere keuze, want de technologie is momenteel al beschikbaar. Zo wordt het al in zes Afrikaanse landen gebruikt. Doordat het bedrijf zich nu volledig op de technologie gaat focussen hoopt het snel uit te breiden naar andere landen.

Op die manier zal het bedrijf effectiever financiële diensten naar de armsten ter wereld brengen. Tenminste volgens een woordvoerder van Vodafone. Hij zei:

Van het begin af aan hebben we gezegd dat Vodafone zijn doel is om een significante contributie te leveren aan het verspreiden van financiële toegankelijkheid. We blijven volledig toegewijd aan dit doel.

Veel nieuwe geïnteresseerden

Voor de Libra verandert er overigens niets. Zo liet Dante Disparte, directeur communicatie van de Libra, weten. Volgens hem is het logisch dat de samenstelling van het bestuurlijke orgaan verandert over de tijd, maar dat hoeft niets aan de technologie te veranderen.

Voor 2020 zou de organisatie zelfs nieuwe bedrijven aan kunnen trekken, zo meldde Coindesk. De huidige wachtlijst staat op ruim 1.500 bedrijven.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties