Steeds meer particulieren komen in het bezit van bitcoins of fracties daarvan. Dat blijkt uit data van de Bitcoin zijn blockchain, zo stelt de onderzoeker Glassnode. Het aantal unieke adressen met kleine hoeveelheden bitcoins groeit namelijk.

Over de afgelopen 12 maanden steeg een belangrijk cijfer. Het aantal adressen die één of meer bitcoins hebben, groeide met 11 procent. Van 707.000 een jaar geleden naar 784.000 op dit moment. Het cijfer is overigens verdubbeld sinds 2015.

Dat kan volgens Connor Abendschein, cryptoanalist bij Digital Assets Data, maar één ding betekenen.

De gestage stijging is een resultaat van particulieren die kopen.

Deze gestage stijging van het aantal adressen met bitcoins ziet er zo uit volgens Glassnode:

De use case wordt gebruikt

Naast adressen met één of meer bitcoins groeit ook het aantal adressen met 0,1 tot 1 bitcoin. De adressen met deze balans zagen een stijging van 10 procent in het afgelopen jaar volgens Coindesk.

En dat is een goed teken voor de use case van de Bitcoin. Want steeds meer mensen houden een stukje van het ‘digitale goud’ aan. Althans volgens Abendschein. Hij zei er het volgende over:

Het stijgende aantal adressen die meer bitcoins accumuleren is een teken dat steeds meer mensen de Bitcoin gebruiken om waarde mee op te slaan.

Dat ondanks het prijsgeweld van de digitale munt. In 2019 steeg de waarde van 3.600 dollar naar 13.880 dollar, maar daalde daarna weer tot 6.430 dollar in december.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties