2020 is een goed jaar voor crypto, maar nog beter voor Ethereum. De tweede grootste cryptomunt is dit jaar al meer dan verdubbeld in waarde, terwijl het fundamentele plaatje er goed uitziet volgens The Cointelegraph.

Hier zijn vijf factoren die een verdere stijging van Ethereum ondersteunen.

#1 Professionals betalen 220 procent premie

Net als de Bitcoin is Ethereum op de beurs te verhandelen met fondsen. Grayscale Etehreum Trust is grootste fonds en professionele beleggers, die hier vooral in beleggen, betalen een flinke premie om via deze weg ethers te kopen.

Momenteel betalen beleggers in Grayscale Ethereum Trust een premie van 220 procent voor ethers. Dat was gister zelfs 312 procent!

Sommige beleggers kiezen voor deze fondsen, omdat ze hierdoor minder risico hebben door niet direct blootgesteld te zijn aan de cryptomarkt. En daarvoor hebben ze dus een dikke premie over!

#2 Veilige haven

Een tweede reden dat Ethereum het momentum heeft, is dat het als een veilige haven zou fungeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de San Jose State University. Deze analyseerde de prijsdata van december 2017 tot december 2018 en concludeerde:

De Ethereum cryptomunt is een verzekering tegen de Amerikaanse aandelenmarkt en de goudmarkt. Wanneer valutamarkten bezorgd zijn, zien we dat Ethereum een goede spreiding beidt tegen de Amerikaanse dollar.

#3 JPMorgan-deal

Een derde voordeel voor Ethereum is dat de grootste Amerikaanse bank, JPMorgan, zijn blockchaintak met ConsenSys wilt samenvoegen. ConsenSys is de grootste softwareontwikkelaar op het platform van Ethereum.

Daarnaast gaan er geruchten dat JPMorgan nog meer in Ethereum wilt investeren, eenmaal de deal rond is. Tenminste volgens Cointelegraph.

#4 Technische plaatje ziet er goed uit

Een vierde reden die de rally van Ethereum ondersteunt, is de prijs zelf. Deze staat op een hoogtepunt in 7 maanden en daarmee ziet het technische plaatje van de munt er goed uit.

Bovendien brak de cryptomunt uit een dalende trend van 2 jaar ten opzichte van de Bitcoin.

#5 DeFi bereikt 1 miljard dollar

De laatste reden die de rally van Ethereum ondersteunt, is een grote use case op de blockchain van de munt. Decentrale Financiën applicaties, ook wel DeFi genoemd, hebben gezamenlijk 1 miljard dollar onder beheer.

Dat betekent dat verschillende ICO-projecten nu eindelijk een echte use case hebben.

Kain Warwick, de oprichter van een van de grootste DeFi projecten, zei er het volgende over:

Wat is hetgeen dat mensen weer enthousiast maakt over crypto? Het is Ethereum. Dat is waar alles gebeurt. Alle coole projecten en interessante applicaties ontwikkelen zich op Ethereum.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties