TD Ameritrade, een grote broker in de Verenigde Staten, richt haar aandacht op de crypto industrie. Om die reden heeft het een strategische investering in handelsplatform ErisX aangekondigd. Dit maakte de broker bekend op 5 oktober.

ErisX maakt de handel in Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin mogelijk. Daarnaast kan men bij ErisX ook in Bitcoin Futuers handelen. Het biedt daarom een voordeel ten opzichte van andere cryptohandelsplatformen, zoals Coinbase.

TD Ameritrade is overigens niet de enige partij met interesse in ErisX. Zo is Virtu Financial ook een investeerder in het handelsplatform. Virtu Financial is een high-frequency tradingbedrijf en ziet dus ook veel potentieel in ErisX.

Het is overigens niet gek dat TD Ameritrade deze stap zet, want het was een van de eerste financiële dienstverleners die het klanten mogelijk maakte om in Bitcoin Futures te handelen.

Toenemende vraag van klanten

De investeringen van TD Ameritrade en ErisX in de cryptomarkt, vallen samen met een enorme interesse van particuliere beleggers.

JB Mackenzie, managing director van futures en buitenlandse valuta van TD Ameritrade, stelt tegen CNBC bijvoorbeeld:

“We blijven particuliere beleggers zien die toegang willen tot cryptovaluta’s. Daarom wilden we een platform vinden dat volledig zou zijn gereguleerd en dat een ‘feeling’ heeft met de traditionele kapitaalmarkten.”

De interesse is opvallend omdat de huidige markt al maanden in slecht weer zit. Verschillende cryptovaluta’s zijn dit jaar al met 50 procent gedaald, zo blijkt uit gegevens van koerswebsite CoinmarketCap.

Bitcoin is zelfs met meer dan 50 procent gedaald dit jaar. Toch zegt Mackenzie klanten te zien die manieren zoeken om de volatiele cryptovaluta’s aan hun portfolio’s toe te voegen.

Het crypto handelsplatform ErisX wordt gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commisision (CFTC). Dit is een vereiste om te beleggen, zei Mackenzie.

Toch wachten andere aspecten die ErisX aanbiedt nog op goedkeuring van de autoriteiten, zei een woordvoerder van TD Ameritrade.

Voordeel ten opzichte van concurrentie

De interesse van TD Ameritrade in het cryptohandelsplatform is begrijpelijk. ErisX is namelijk een van de weinige spelers in de markt, die wordt gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commisision (CFTC).

De regulering is belangrijk, omdat het hierdoor is toegestaan om de handel in fysieke cryptovaluta’s te faciliteren. En men kan bij ErisX ook makkelijk op een koersdaling speculeren (door in de Bitcoin Futures te handelen). Bij andere platformen, zoals Coinbase, kan dit niet.

TD Amerritrade heeft meer dan 1,2 biljoen dollar in bezittingen en 11 miljoen particuliere accounts.

Bron: CNBC

Foto: iStock