De CEO van het gedecentraliseerde internetprotocol TRON, Justin Sun, kondigde positief nieuws aan voor de cryptomunt. TRON is nu beter als de concurrentie, zo stelt de oprichter. Bovendien claimt Sun dat de cryptomunt sneller is dan Ethereum en goedkoper dan EOS.

Dit maakte Sun bekend via zijn Twitter account op 8 oktober.

Justin Sun claimde over de nieuwe versie in zijn tweet: “TRON zal 200 keer sneller werken dan Ethereum en 100 keer goedkoper zijn dan EOS. Ontwikkelaars en gebruikers van decentrale applicaties, deze is voor jullie!”

Een nieuwe versie van TRON is op die zelfde dag live gegaan. Deze nieuwe versie heet Odyssey 3.1 en is het resultaat van een overeenstemming binnen de gemeenschap van TRON.

Slimme contracten

Door de update naar Odyssey 3.1 zijn ontwikkelaars in staat om hun slimme contracten te testen voor dat deze live gaan.

Zo stelt Sun ook in zijn tweet: “Het TRON Committee en de TRON Virtual Machine gaan live, wat het begin van het tijdperk voor slimme contracten is.”

Door de veranderingen in de nieuwe versie van TRON kunnen ontwikkelaars nieuwe slimme contracten testen in een testomgeving op het TRONnetwerk (de TRON Virtual Machine). En als de slimme contracten doen wat ze moeten doen, kunnen ze worden geĆ¼pload op het hoofdnetwerk van TRON.

De koers

De tweet van Justin Sun had een positieve koersreactie als gevolg. TRON stond door de tweet namelijk acht procent hoger. Maar ondanks deze reactie noteert de koers nog altijd heel veel lager dan de piek van 0,21 dollar.

Nu noteert een TRON token slechts rond de 0,027 dollar. 92 procent lager dus!

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock