Het aantal on-chain transacties met bitcoins lag in januari op het hoogste punt sinds de piek van de stierenmarkt, vorig jaar december. Zo werden er in januari negen miljoen transacties verstuurd. Dat stelt Diar, een bedrijf die blockchains onderzoekt.

Naast het toegenomen aantal transacties daalde wel de gemiddelde transactie waarde in bitcoins naar een all-time-low in januari. Het aantal bitcoins dat werd verstuurd op de blockchain van de grootste cryptomunt bleef daarom vrij stabiel.

On-chain transacties zijn transacties die louter op de blockchain worden uitgevoerd en niet op handelsplatformen. Volgens verschillende cryptoanalisten laat de on-chain activiteit de fundamentele waarde van de Bitcoin zien.

Een grafiek van Diar laat zien dat het aantal on-chain bitcointransacties in een stijgende trend is, ondanks de berenmarkt.

Transactiekosten op all-time-low sinds 2014

Verder kwam Diar met de bevinding dat het de kosten per transactie zijn gedaald naar een all-time-low sinds 2014, zoals (vrij moeilijk) te zien is op de volgende grafiek van het onderzoeksbureau.

Bitcoin transactiekosten

Waarvan deze daling een gevolg is, stelde Diar niet. Het zou te maken kunnen hebben met de toegenomen schaalbaarheid op het Bitcoinnetwerk, waardoor transactiekosten dalen. Maar dat is onduidelijk.

Wel stelde Diar dat de daling opmerkelijk te noemen is. Aangezien het totale aantal verzonden bitcoins op het netwerk in januari op een hoger niveau stond dan in de meeste maanden van 2018.

Bron: Diar

Foto: iStock