Volgens Sergey Nazarov, CEO bij Chainlink, zullen bedrijven in de fysieke wereld spoedig slimme contracten gaan gebruiken voor hun werkzaamheden. Nazarov staat niet alleen in deze gedachte. Ook Ron Resnick van Interwork Alliance President is positief gestemd over de adoptie.

Slimme contracten zijn digitale protocollen op meestal de blockchain van Ethereum en kunnen verschillende processen automatiseren.

Een heel simpel voorbeeld van een slim contract is het betalen van huur van een huis. Als het de 30e van de maand is, dan betaalt het slimme contract bijvoorbeeld 100 ethers van mijn rekening naar jouw rekening. Het kan ook als een verzekering dienen. Als het vliegtuig 3 uur te laat is, krijg ik de helft van de prijs van mijn vliegticket terug.

Een techreus is nodig

Reden voor de uitspraak is dat Nazarov en Resnick veel meer mensen zien die de technologie volgen. Daarnaast worden beide heren ook enthousiast van de houding van regelgevers en overheden. Of 2020 een omslagpunt wordt, valt lastig te zeggen. Maar dat we er veel dichterbij zitten, is zeker. Narazov zei:

Vergeleken met een paar jaar geleden zijn er veel meer mensen die de technologie volgen en slechts wachten tot een grote techreus de eerste stap maakt.

Toch zal het nog wel een grote stap zijn voordat een techreus slimme contracten adopteert. Zo bestaat er relatief gezien veel onzekerheid rond de blockchaintechnologie. Voor een groot bedrijf als bijvoorbeeld Apple zullen de kosten daarom groter zijn dan de baten en dat weerhoudt adoptie.

Eerste stappen

Ondanks de logische terughoudendheid van techreuzen zien we wel de eerste stappen naar adoptie, stelt Resnick. Hij ziet meer en meer mensen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om met elkaar data uit te wisselen. Hierin kunnen slimme contracten uiteindelijk een oplossing spelen. Resnick besluit:

Het gaat puur om de manier waarop we data delen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties