Het is op zijn zachtst gezegd een roerige week voor Craig Wright. Zo claimde hij recent nog dat de private keys tot 1,1 miljoen bitcoins zouden arriveren. Maar enkele dagen daarna bevestigde zijn advocaat dat Wright toch geen toegang heeft tot deze bitcoins.

Wright claimt de bedenker van de Bitcoin te zijn en daarmee toegang te hebben tot 1,1 miljoen bitcoins. Deze zouden zijn gemijnd in de begin dagen van de Bitcoin. Dat zou Wright overigens hebben gedaan Dave Kleiman, die inmiddels is overleden.

De broer van Kleiman, Ira, heeft nu een rechtszaak tegen Wright lopen en de rechter oordeelde dat Wright de familie Kleiman de helft van de 1,1 miljoen bitcoins moet betalen.

Nu blijkt Wright toch geen toegang te hebben tot deze bitcoins. Tenminste zo zegt zijn advocaat, Andres Rivero. Hij zei:

Het bestand dat wij hebben ontvangen bevatte geen private keys.

Prijs Bitcoin SV gaat tekeer

De prijs van Bitcoin SV reageert sterk op het nieuws rondom de rechtszaak. Dat komt omdat Wright één van de voormannen is van deze cryptomunt. Bitcoin SV is een afsplitsing van de Bitcoin en claimt de visie van Satoshi Nakamoto na te streven, de bedenker van de Bitcoin.

Toen Wright claimde dat een anonieme bezorger de private keys tot de 1,1 miljoen bitcoins zou bezorgen steeg de prijs van Bitcoin SV hard. Nu de advocaat van Wright claimt geen private keys te hebben ontvangen is de prijs hard teruggelopen van de top. Toch staat de prijs nog altijd ruim dubbel zo hoog als begin van het jaar, zoals op de grafiek van Tradingview is te zien.

Wright heeft nog altijd tot 3 februari de tijd om aan te tonen aan de rechter of hij toegang heeft tot de ruim miljoen bitcoins.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties