Wie nog wacht om de Bitcoin voor 6.000 dollar of lager te kopen heeft zijn kans gemist. Althans dat zegt Peter Brandt, een bekende trader met meer dan 40 jaar ervaring. Volgens hem gaat de Bitcoin niet meer lager, omdat de zwakke handen uit de markt zijn.

Brandt is een bekende in de cryptomarkt. De trader voorspelde de top van 20.000 dollar per bitcoin correct en speculeerde daarna op een daling van 80 procent. Uiteindelijk daalde de Bitcoin naar 3.100 dollar, wat uitkomt op een daling van 84,5 procent.

Dit is hoe Brandt nu tegen de cryptomarkt aankijkt:

Ze willen nu allemaal achteroverleunen en rond de 6.000 of 5.000 dollar kopen. Deze hebben de bodem gemist, en tijdens die bodem hebben de spelers met sterke handen bijgekocht. De zwakke handen zijn er uit, alleen de sterke handen hebben nu bitcoins.

‘Iedereen 10 tot 20 procent bitcoins’

Volgens Brandt zitten nu alleen nog de sterke spelers in de markt, en die verkopen niet zomaar. Dat legt een zekere bodem onder de prijs per bitcoin. Deze situatie zorgt er volgens Brandt voor dat men een aanzienlijk deel van de cryptomunt in zij portefeuille aan kan houden. De cryptotrader denkt dat tussen de 10 en 20 procent een mooi deel is. Hij verwoorde het als volgt:

Ik geloof dat iedereen die geïnteresseerd is in de Bitcoin minimaal 10 tot 20 procent van zijn portefeuille er aan toe moet wijden.

Data signaleert ook meer professionals

Dat er meer sterke handen in de markt zitten, wordt ondersteunt door futuredata. In de totale markt voor bitcoinfutures is het dagelijkse volume namelijk tot een recordhoogte gestegen van 25 miljard dollar op een dag. Dat wijst er volgens Cointelegraph op dat meer professionals in de markt te vinden zijn.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties