De Bitcoin liet onlangs een indrukwekkende stijging zijn. De grootste cryptomunt ter wereld steeg zonder moeite door de weerstandszone van 6.000 dollar. Terwijl deze als zeer moeilijk te doorbreken werd beschouwd. Verschillende analisten denken dat de rally van de Bitcoin ten einde is en dat het altseason voor de deur staat.

Het altseason betekent dat altcoins, dus alle cryptomunten op de Bitcoin na, flink in waarde zullen stijgen. Altcoins presteren in het altseason beter dan de Bitcoin, waardoor de Bitcoindominantie in de cryptomarkt afneemt.

Verschillende analisten zien volgens newsBTC de Bitcoinrally afkoelen. Maar dat geldt niet voor de altcoins, stellen de analisten.

Of de Bitcoin in dominantie af zal nemen of niet. Voorlopig is de dominantie van de Bitcoin juist toegenomen naar een niveau van eind 2017. Toen noteerde de Bitcoin bijna op 20.000 dollar.

Op de afbeelding van Coinmarketcap is te zien hoe de dominantie van de Bitcoin de afgelopen maand flink is toegenomen. Momenteel is de waarde van de Bitcoin goed voor bijna 60 procent van de gehele cryptomarkt.

Beter om long te gaan op alts, dan short op bitcoins

Een bekende naam op ‘cryptotwitter’, DonAlt, stelde dat de tijd rijp is om in altcoins te stappen. Hij stelt tegen alle mensen die de Bitcoin willen shorten, dat het een beter idee is om long te gaan op altcoins. De trader met bijna 100.000 volgers stelt:

De altcoins hebben zich/zijn overgegeven en ze zullen heel waarschijnlijk exploderen naar boven, als de Bitcoin een top neerzet.

Bron: NewsBTC, Coinmarketcap

Foto: iStock

Reacties