De prijzen van cryptomunten schoten de afgelopen dagen de lucht in. Een katalysator voor de stijging zijn geruchten dat enkele grote bedrijven cryptomunten zullen omarmen. Maar de bedrijven waar het over gaat, ontkennen dit.

Op de Consensus conferentie in New York, die momenteel gaande is, gingen de geluiden dat bedrijven als EBay en TD Ameritrade, een handelsplatform, op de crypto-tour zouden gaan. Maar beide bedrijven ontkennen dit.

Dit bewijst maar eens dat de cryptowereld een lastige is; wat is waar en wat niet? Zo benadrukt Roshan Mirajkar, medeoprichter van KoinStreet.

Dit is het interessante aan crypto. Het is soms moeilijk om te onderscheiden wat een gerucht is en wat echt nieuws is.

De geruchten ontkracht

Over EBay ging het gerucht dat het internetplatform cryptomunten zou accepteren als betalingsmiddel. Een woordvoerder van het bedrijf stelde:

Cryptomunten worden niet geaccepteerd als een betalingsmiddel op het platform van EBay en het maakt geen deel uit van onze toekomstige strategie.

Over TD Ameritrade ging het gerucht dat het de handel met bitcoins en litecoins aan het testen was op het platform. Het gerucht werd aangewakkerd door een tweet van TD Ameritrade, waardoor veel crypto-enthousiasten geloofden dat de professionele beleggingswereld cryptomunten omarmde.

Sunayna Tuteja, directeur van de digitale activa bij TD Ameritrade, zei hierover in een interview:

Momenteel zijn we dat niet. We hebben wat we ‘paperMoney’ noemen. Daarmee kunnen onze klanten hun handelsstrategieën testen. Het was een simulatie. Dus was er geen daadwerkelijke uitvoering van orders.

Crypto is te groot om het te negeren

Wel stelde Mirajkar dat de cryptowereld te groot is geworden voor bedrijven om het te negeren. Hij stelde:

Ze doen meer marketinginspanningen dan dat ze zich er direct in betrekken. Het is te groot geworden voor hen om het te negeren.

Bron: Bloomberg

Foto: iStock

Reacties