De Amerikaanse beurswaakhond blijft onbeslist over de huidige aanvraag voor een Bitcoin ETF. De Securities and Exchange Commission (SEC) keurt de aanvraag van Bitwise Asset Management niet goed, maar keurt het ook niet af. De SEC vraagt nu eerst om meningen van het publiek.

Bitwise diende de ETF-aanvraag in februari van dit jaar in. Nu de beslissing van de SEC is genomen, heeft het publiek drie weken de tijd om hun visie aan de SEC te laten horen. Daarna heeft de SEC twee weken om op deze visies te reageren.

Waarom willen we die Bitcoin ETF?

Er wordt al lang geanticipeerd op een Bitcoin ETF. Volgens velen zal het de vraag naar bitcoins vergroten, omdat een ETF voor veel beleggers de voorkeur heeft om mee te investeren.

Met een ETF, ofwel een Exchange Traded Fund, koop je namelijk geen fysieke bitcoins. De ETF volgt de prijs van een bitcoin. En een ETF heeft bitcoins als onderpand, die dan bij een derde partij liggen opgeslagen.

Wat maakt de Bitwise ETF mogelijk een succes?

De Bitcoin ETF van Bitwise is anders dan eerdere voorstellen. Zo stelt Bitwise de bitcoinprijs samen op basis van data van meerder handelsplatformen. Ook verschilt de Bitwise ETF, omdat het de onderliggende bitcoins van de ETF in bewaring wil nemen bij gereguleerde derde partijen. Iets wat momenteel mogelijk is.

Zo stelde de aanvraag van Bitwise:

Een gereguleerde bank of een trustbedrijf die de fysieke activa onderliggend aan het fonds in bewaring houdt, is de standaard onder de Amerikaanse regelgeving voor de afgelopen 80 jaar. Wij geloven dat dit nu ook mogelijk is met bitcoins.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock