WisdomTree, een vermogensbeheerder van 63 miljard dollar, wordt wellicht de eerste grote belegger die digitale activa zal aanbieden aan klanten. Dat zal de beheerder doen middels een een stablecoin die gelinkt zal zijn aan de Amerikaanse dollar.

Het is al langer bekend dat WisdomTree positief tegenover crypto staat. De vermogensbeheerder gelooft dan ook dat het zijn ETF-business kan uitbreiden met crypto-ETFs. Hoewel er nog niet zo’n ETF is goedgekeurd in de Verengide Staten, lanceerde WisdomTree wel een Exchange Trades Product (ETP) met blootstelling aan de Bitcoin in Zwitserland. Een ETP is vergelijkbaar met een ETF.

Positioneren als marktleider

Volgens William Peck, directeur bij WisdomTree, zal de nieuwe stablecoin vooral aantrekkelijk zijn voor handelaren in de digitale activa. Een stablecoin is namelijk een munt die gebruik maakt van de blockchain, maar dan met een stabiele waarde als de dollar. Peck vervolgde:

We zien absoluut een markt in de bestaande cryptogemeenschap en hoe digitale activa vandaag worden verstuurd. Voor de lange termijn positioneren we ons als leider in de snel ontwikkelende markt.

Hoe de stablecoin van WisdomTree er uit gaat zien heeft Peck ook een idee over. Het zal ongeveer een zelfde structuur hebben als een ETF met als onderliggende waarde Amerikaans staatspapier met een korte looptijd. Alleen dan in de vorm van een digitale munt.

De nieuwe Libra?

Vorig jaar kwam een ander groot bedrijf ook met een idee om een stablecoin te lanceren. Dat was toen Facebook samen met een alliantie andere bedrijven. Deze stablecoin moet de Libra gaan heten. Maar het is zeer onzeker of deze munt ooit het daglicht gaat zien door de hevige druk van regelgevers.

De stablecoin van WisdomTree zou volgens Coindesk een grotere kans maken, omdat WisdomTree een financiële speler is zonder immens platform en Facebook een techneut met 2,3 miljard gebruikers.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties