De cryptomunt Bitcoin SV, een afsplitsing van de Bitcoin, heeft een flinke sprong naar boven gemaakt. Zo steeg de waarde van de munt op één dag met 75 procent volgens data van Coinmarketcap. Reden voor de stijging is een plotse wending die de rechtszaak tegen Craig Wright aannam.

Wright is een van de voormannen van Bitcoin SV, oftewel Bitcoin Satoshi Vision. Volgens Wright moet de Bitcoin anders volgens de intentie van Satoshi en daarom splitste hij af van de Bitcoin. Wright meent te weten wat Satoshi zou willen, omdat hij Satoshi was, of tenminste betrokken was bij het oprichten van de bitcoin.

Wright zou 1,1 miljoen bitcoins hebben

Momenteel loopt er dus een rechtszaak tegen Wright aangespannen door Ira Kleiman. Ira is de broer van Wright zijn voormalige zakenpartner Dave Kleiman. Dave en Craig zouden vroeger samen bitcoins hebben gemijnd en nu meent Ira recht op de helft te hebben.

Totaal gaat het om 1,1 miljoen bitcoins.

De rechter vindt dat ook, alleen dan moet Wright wel deze bitcoins hebben. Heeft Wright de bitcoins, dan is het vrijwel zeker dat hij betrokken was bij het oprichten van de Bitcoin. De recente wending die de rechtszaak nam, is dat Wright claimde dat zijn anonieme boodschapper met de sleutels tot de 1,1 miljoen bitcoins is gearriveerd en Wright dus zijn private keys heeft.

Bitcoin SV schiet omhoog

Nu Wright deze claim maakt, stijgt de waarde van zijn versie van de Bitcoin hard. Al voordat Wright de claim maakte, steeg de prijs, omdat Wright meer tijd kreeg van de rechter om zijn private keys te halen.

De koers van de munt steeg in bijna een week tijd met bijna 300 procent, zo laat een grafiek van Coinmarketcap zien.

 

Bron: Coindesk

Foto: iStock