Bitcoin kopen kan risicovol zijn, want de prijs kan zomaar eens zakken als je hebt gekocht. Toch is er een manier om 100 procent zeker winstgevend te zijn, en dat is 1.335 dagen wachten. Althans dat suggereert een nieuw onderzoek van BitcoinEconomics.io.

1.335 dagen staat gelijk aan 3,65 jaar en dat kan bijna geen toeval zijn. Want iedere 4 jaar word de Bitcoin dubbel zo schaars, door de ‘halving‘. En uit het verleden blijkt, dat de prijs per bitcoin hierdoor stijgt.

De analyse van BitcoinEconomics stelt dat de winstkans na 1 dag 50/50 is. Maar als je langer wacht, wordt de kans op winst steeds groter.

Ook als je op de piek koopt

Had je bitcoins op de vorige piek van 20.000 dollar gekocht, dan zal je waarschijnlijk tot medio 2021 moeten wacht om een garantie op winst te hebben, volgens de analyse. Je heb natuurlijk ook kans dat je al eerder op winst staat, of later…

De analyse van BitcoinEconomics is gerelateerd aan de bullrun eind 2013. Als je toen precies op de top van 1.150 dollar had gekocht, dan zou je gewacht moeten hebben tot begin 2017 om winstgevend te zijn.

Maar als je de piek mist, vermindert dat je wachttijd om winst te maken substantieel.

Hoe lang duurt het met aandelen?

Bijna 4 jaar kan op het eerste gezicht lang lijken. Maar voor een gegarandeerde winst is het niets. Tenminste als je het vergelijkt met de S&P 500, de leidende Amerikaanse aandelenindex. Voor een aandelenbelegger zou een gegarandeerde winst 23 jaar duren, volgens mediaplatform Cointelegraph.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties