De dominantie van de Bitcoin noteert momenteel op het hoogste niveau sinds begin 2017. Maar volgens Adam Back is dit pas het begin van de comeback van de Bitcoin. Nu is de Bitcoin goed voor 70 procent van de cryptomarkt. Alleen Back ziet dit snel 90 procent worden.

Voor wie Adam Back niet kent. Hij is CEO van Blockstream, een bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van software voor de Bitcoin. Back is hiermee een van de meest prominente stemmen in de Bitcoin-community.

Back gelooft dat de Bitcoin weer in prijs toe zal nemen. Harder dan andere cryptomunten. Daarmee concludeerde de ontwikkelaar:

Het is een terugkeer naar het gemiddelde. De volledige cyclus hiervoor zal ongeveer 2,5 jaar duren.

Altcoins versus Bitcoin

Sinds 2017 waren altcoins (alle andere cryptomunten dan bitcoins) in opkomst. Gemengd met de ICO-hype eind 2017 en begin 2018 daalde de dominantie van de Bitcoin naar een historisch dieptepunt van 33,4 procent.

Maar tijdens de berenmarkt van 2018 en het recente herstel in 2019, wist de Bitcoin altcoins achter zich te laten. Zo is te zien op een grafiek van Coinmarketcap:

Een sterk geloof

Back baseerde zijn uitspraak op op een tweet die hij vorige maand verstuurde. Toen stelde de CEO ook al dat de Bitcoin snel weer naar de 90 procent dominantie terug zal keren.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties