Apple blokkeert doelbewust enkele innovaties in Coinbase zijn applicatie. Dat zegt Brian Armstrong, CEO van Coinbase, in een serie tweets. De techgigant zou gebruikers niet toelaten tot de wereld van Decentralized Finance.

Coinbase is ‘s werelds bekendste cryptobeurs en gaat mee in crypto’s zijn nieuwste innovatie: Decentralized Finance. Ook wel DeFi genoemd. Met DeFi applicaties (voornamelijk op de blockchain van Ethereum) zijn gebruikers in staat financiële diensten te gebruiken, zoals financieren, swappen of verzekeren. Alleen dan zonder centrale partij als een bank.

Coinbase biedt een portaal naar de wereld van DeFi, alleen voor Apple gebruikers gaat dat nu erg lastig. Amstrong begrijpt het niet:

Waarom zou Apple mensen willen tegenhouden geld te verdienen tijdens een recessie? Ze lijken het niet goed te keuren wanneer cryptomunten worden gebruikt.

Twee functies uitgesloten

De applicatie van Coinbase in de store van Apple mist enkele belangrijke functionaliteiten. Niet omdat de techneuten van Coinbase lui zijn, stelt Armstrong. Maar wel omdat Apple de functies doelbewust blokkeert.

Ten eerste kan men het Earn product niet gebruiken. Hier kunnen gebruikers verschillende crypto’s wegzetten, waarna ze vergoed krijgen met een soort rente dankzij het Proof-of-Stake mechanisme van verschillende blockchains.

Ten tweede blokkeert Apple het portaal naar DeFi. iOS-gebruikers zijn dus niet in staat om de nieuwe financiële wereld te betreden via Coinbase. Om een idee te geven van de populariteit van DeFi. De totale waarde die ligt opgeslagen in de financiële applicaties is 8,5 miljard dollar. Begin dit jaar was dat nog 675 miljoen dollar.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties