Bitcoin heeft er sinds de dieptepunten in maart, zoals de meeste activa, al een mooie rally opzitten. Volgen Robert Kiyosaki, auteur van besteller “Rich dad, poor dad”, is er op lange termijn echter nog een groot opwaarts potentieel.

Volgens Kiyosaki zijn de Verenigde Staten, door de hoogoplopende schulden, virtueel bankroet. Hierdoor wordt het argument dat bitcoin een veiligere investeringen is, steeds populairder. De auteur noemt bitcoin één van de 3 beste investeringen voor de lange termijn.

Ondanks de huidige kracht van de dollar, verwacht Kiyosaki dat deze in een neerwaartse spiraal zal terechtkomen. De massieve geldcreatie van de Federal Reserve zal ervoor zorgen dat de dollar steeds minder aantrekkelijk wordt.

De zwakker wordende Amerikaanse dollar heeft bitcoin en goud de afgelopen maanden een positieve impuls gegeven. Dit onderstreept nogmaals de inverse correlatie tussen de twee activa, wat een belangrijke kwestie is voor beleggers.

Kiyosaki stelt:

Bitcoin en goud zijn de beste langetermijninvesteringen.

Correctie bij ontwikkeling vaccin

Als er een vaccin wordt gevonden voor het Covid-19 virus, zal er volgens Kiyosaki wel een correctie plaatsvinden bij bitcoin. Door het vaccin zal de rust op de aandelenmarkten tijdelijk wederkeren waardoor het geld uit veilige havens wegvlucht.

Wanneer de realiteit weer begint door te dringen, zal bitcoin aan een grote rally beginnen. Kyosaki benadrukt dat het Covid-19 virus de echte economische problemen van de Verenigde Staten maskeert.

De oplopende overheidsschulden vormen een groot probleem. Wanneer dit uiteindelijk duidelijk wordt, zullen beleggers vluchten in veilige havens als goud en bitcoin.

Kiyosaki verklaart:

De massale schulden van de Verenigde Staten zijn het echte probleem.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties