Galaxy Digital, de cryptobank van miljardair Michael Novogratz, gaat gebruik maken van de diensten van Bakkt en Fidelity. Galaxy zal bitcoins van zijn nieuwe fondsen opslaan bij de financiële huizen.

Kort geleden kondigde Galaxy Digital aan dat het twee nieuwe fondsen zal oprichten, met een speciale focus op professionele beleggers. De fondsen bezitten bitcoins en vergen een minimale investering van 25.000 dollar.

Volgens Novogratz is de oprichting van de nieuwe fondsen een belangrijke stap voorwaarts voor de cryptomarkt. Want het helpt grote investeerders om in cryptomunten te beleggen. Hij zei:

Galaxy is nog steeds overtuigd van bitcoin en zet grote stappen om professionele beleggers naar de cryptomarkt te lokken en zo het ecosysteem van digitale activa te verbeteren. Wij geloven dat deze inspanning een belangrijke stap voorwaarts is in deze missie.

Bakkt en Fidelity lossen groot probleem op

De diensten van Bakkt en Fidelity zijn zeer belangrijk in de missie waar Novogratz het over heeft. Want voorheen was er in de professionele beleggingswereld geen grote en vertrouwde naam die opslag van bitcoins aanbood.

Hierdoor was het voor professionele beleggers erg moeilijk om zorgeloos in bitcoins te investeren. Nu niet meer, omdat zowel Bakkt als Fidelity deze taak op zich nemen.

Onlangs kreeg Fidelity zelfs een licentie om bitcoins op te slaan voor klanten in de staat van New York. Een zeer belangrijke licentie, aangezien New York het financiële centrum van de wereld is.

Ook andere financiële huizen helpen

Naast Bakkt en Fidelity zijn er meer grote financiële namen die de twee bitcoinfondsen van Galaxy mogelijk maken. Zo zal Bloomberg de prijzen van de fondsen bijhouden, zal Ernst & Young de fiscale zaken regelen en zal Deloitte & Touche de boeken bij houden.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties