Bitcoin mining is nog steeds enorm populair, ondanks de recente prijsontwikkeling van de digitale munt. Volgend jaar zal Whinstone US namelijk een mega miningfaciliteit bouwen in Texas, met een omvang van 1 gigawatt.

Whinstone is een ontwikkelaar van datacenters en verdient daarnaast aan het delven van bitcoins. Zo heeft het al een mijn in Louisiana en bouwt er een in Nederland en Zweden. De nieuwe mijn van Whinstone in Texas wordt tot nu toe de grootste ooit.

Bitmain had voorheen de grootste mijn op de planning staan, die uiteindelijk 300 megawatt groot moet worden. Deze zal ook in Texas worden gebouwd.

Meer energie = meer bitcoins

De grootte van een mijn voor bitcoins wordt uitgedrukt in de hoeveelheid energie die het gebruikt. Het delven van bitcoins neemt namelijk grote hoeveelheden energie voor zijn rekening. Dus hoe meer energie het gebruikt, hoe meer bitcoins er worden gevonden.

Wel is het zo dat zowel de mijn van Whinstone als die van Bitmain in fases worden gebouwd. De mijn van Whinestone zal in het eerste kwartaal van 2020 een omvang van 300 megawatt hebben en in het vierde kwartaal van 2020 pas 1 gigawatt. De mijn van Bitmain zal eerst naar 50 megawatt worden gebouwd en later pas naar 300 megawatt.

Texas is een populaire plek voor miners, omdat de energiekosten er laag liggen. Dat heeft grotendeels te maken met het hoge aandeel van windenergie in de staat.

Overname

Ongeveer een week nadat Whinstone de bouw van de faciliteit aankondigde werd het bedrijf overgenomen door het Duitse Northern Bitcoin. Northern Bitcoin is een specialist op het gebied van het mijnen van bitcoins op groene energie.

Het bedrijf wordt verhandeld op de Duitse beurs onder de ticker NB2. Nadat de overname bekend werd gemaakt stegen de aandelen met 42 procent waarmee het bedrijf een waarde van 180 miljoen dollar heeft.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties