Bakkt laat weer van zich horen. Het handelsplatform voor bitcoin futures zal ook de handel in bitcoin opties faciliteren. Dat zei Kelly Loeffler, de CEO van de beurs. Daarnaast lijken de futures steeds populairder te worden onder professionele beleggers.

Bakkt is een dochteronderneming van de Intercontinental Exchange (ICE). ICE is onder andere de eigenaar van de New York Stock Exchange, de grootste beurs ter wereld. Sinds een maand faciliteert Bakkt de handel in bitcoin futures, waarbij echte bitcoin transacties komen kijken.

De eerste dagen en weken leek er niet veel animo voor de futures. Maar op 23 oktober explodeerde het handelsvolume. Er werden 590 contracten verhandeld, goed voor een volume van 4,5 miljoen dollar.

Bitcoin opties zullen vertrouwen in de munt versterken

Naast de bitcoin futures zal Bakkt ook optiecontracten voor bitcoins lanceren. Volgens Loeffler zullen deze opties het vertrouwen in digitale activa versterken. Het is namelijk een mooie toevoeging op de al bestaande financiƫle producten, volgens de CEO. Daaraan voegde Loeffler toe:

De Bakkt bitcoin optiecontacten zullen gebaseerd zijn op de benchmark van de maandelijkse bitcoin futures van Bakkt. De opties vormen een belangrijke stap in de ontwikkeling van de digitale activaklasse voor professionele beleggers en hun klanten.

Handelaren in de bitcoin opties zullen de keus hebben om het optiecontact in cash of in bitcoins af te handelen. De futures van Bakkt worden enkel in bitcoins afgehandeld.

Bakkt is overigens niet de enige beurs die bitcoin opties wil lanceren. Ook CME, die ook bitcoin futures verhandeld, wil optiecontacten voor de digitale munt lanceren. Deze staan voor het eerste kwartaal van 2020 op de planning.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties