Moonlighting, een banenplatform met 700.000 gebruikers, verhuist naar de EOS-blockchain. Het bedrijf verkent sinds eind 2017 de mogelijkheden om naar de blockchain te verhuizen en vindt EOS de meest geschikte kandidaat.

Moonlighting is een platform die freelancers faciliteert een klus zoeken. Het platform ontving een investering van 5 miljoen dollar van een venture capital tak van Block.one. Block.one is het bedrijf achter EOS en haalde 4 miljard dollar op met de ICO van EOS.

Met die investering zal Moonlighting zijn activiteiten uitbreiden. Ook zal het de transitie naar EOS mogelijk te maken.

‘Moonlighting is een echte use case voor de blockchain’

De CEO van Moonlighting, Jeff Tennery, gelooft dat EOS de ideal kandidaat is voor het platform. Zo stelde hij:

We verkennen blockchains sinds eind 2017 en hebben voor EOSIO gekozen. Zo is de blockchain van EOS in staat om voldoende transacties uit te voeren, biedt het lage transactiekosten en is het zeer makkelijk in gebruik.

EOS zelf is ook zeer te spreken over de keuze. Zo stelde Paul Grotowski, COO van de venture capital tak van EOS:

Ik geloof dat Moonlighting drie belangrijke elementen aan een blockchain toevoegt: echte klanten, echte transacties en een echte use case voor de blockchain.

Freelancers meer controle geven

Door het gebruik van de blockchain zullen freelancers meer controle hebben over hen eigen profiel. Zo zei Tennery:

We willen dat onze gebruikers flexibeler kunnen zijn met het gebruik van hun profiel. De gig economie is zeer gefragmenteerd en ons plan is om freelancers meer controle te geven in het gebruik van het profiel.

Bron: Coindesk

Foto: iStock