In China hebben ze de blockchaintechnologie helemaal gevonden. De Bank of China, een van de grootste banken in het land, zal 20 miljard yuan aan obligaties via de blockchain uitgeven. Dat is omgerekend ongeveer 2,8 miljard dollar.

Onlangs zei de Chinese president Xi Jingping nog dat China de blockchain meer zal gaan gebruiken. De actie van de Chinese bank bewijst dat. Met de plaatsing van de volledig digitale obligaties zullen kleine bedrijven in China van kapitaal worden voorzien, waarmee het land de economie wilt stimuleren.

Eind september had de Bank of China ongeveer 57,7 miljard dollar aan obligaties uitstaan voor 410.000 kleine bedrijven. Dat is een stijging van 35 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Blockchain investeringen gaan als een trein

De recente uitgave van obligaties is niet de enige stap die China zet. Zo zijn er verschillende initiatieven die de blockchain gebruiken. De technologie ontwikkelt zich snel in het land en is de experimentele fase allang voorbij. Nu zet de overheid in op echte use cases, zoals de recente uitgaven van obligaties.

Althans dat was de conclusie van Forkast Insights, een in Azië gevestigd onderzoeksbureau. Het schreef in een rapport:

Het gaat nu om praktische toepassingen, de experimentele fase is allang voorbij.

China investeert dan ook enorm veel in de nieuwe technologie. In 2023 zullen de jaarlijkse investeringen in blockchain 2 miljard dollar overtreffen, volgens Xinhua, een door de Chinese staat gereguleerd mediabedrijf.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties