Satander, de grootste bank van Spanje, heeft met succes een test afgerond waarbij het een obligatie ter waarde van 20 miljoen dollar uitgaf via de blockchain. Al vaker zijn obligaties uitgegeven via de blockchain. Maar de test van Satander was uniek, omdat het de blockchain van Ethereum gebruikte en het hele proces automatisch verliep.

John Whelan, directeur bij Satander en voorzitter van de Enterprise Ethereum Alliance, zei dat de test een groot succes is. Het is een mooi voorbeeld hoe Ethereum voor praktische toepassingen kan worden gebruikt volgens Whelan. Hij zei:

We hebben onze blockchain-gebaseerde obligatie, de we op 10 september 2019 hebben uitgegeven, vroegtijdig afgerond. Dit laat zien dat de volledige cyclus van een schuldbewijs succesvol kan worden beheerd via de blockchain, in dit geval een openbare.

Openbare blockchain

Satander is lang niet de enige bank die obligaties via de blockchain uitgeeft. Onlangs maakte een van China’s grootste banken bekend dat het ook obligaties via de blockchain uitgeeft. De blockchain die hier wordt gebruikt is alleen niet toegankelijk voor het publiek. De blockchain van Ethereum is dat wel.

Zo zijn de obligatietransacties van Satander voor iedereen te zien. De Spaanse bank gaf als bewijs de adressen van de Ethereum wallets vrij waarmee het de test uitvoerde. Hier zie je de wallet van de uitgever van de obligatie en hier van de investeerder in de obligatie.

Volledig automatisch

Daarnaast was de test van Satander uniek omdat het hele proces van de obligatie automatisch verliep. In de hele uitgifte en de uitbetaling van de rente kwam dus geen mensen hand bij kijken. Alles werd automatisch en volgens plan uitgevoerd door het netwerk van Ethereum.

In tegenstelling tot obligaties uitgiftes op Ethereum van de Wereld Bank en Société Générale.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties