In mei volgend jaar staat er een belangrijk event gepland voor de Bitcoin: de halving. Dat betekent dat het nieuwe aanbod bitcoins zal halveren en volgens het verleden leidt dat tot een nieuwe stierenmarkt. Toch is niet iedereen het daar over eens.

De vorige keren dat de halving plaatsvond, was in november 2012 en in juli 2016. Na beide halvings steeg de prijs per bitcoin naar grote hoogtes. De laatste keer leidde dat tot de piek van bijna 20.000 dollar in december 2017.

Voorbeeld van gefaalde halving

Jihan Wu, mede-oprichter en ex-CEO van Bitmain, gelooft dat de volgende halving in mei 2020 niet tot een zelfde effect zal leiden. Hij noemde zichzelf pessimistisch en denkt dat mensen te veel speculeren.

Wellicht speculeren mensen te veel voor de halving en daardoor kan het goede nieuws niet meer over worden gebracht. Misschien komt de volgende stierenmarkt wel niet.

Bitmain is de grootste producent van miningmachines, zogenoemde ASICs. Ook is de Chinese speler beheerder van enkele grote miningpools.

Overigens bewees een halving van Litecoin dit jaar dat niet iedere halving positief hoeft te zijn voor de prijs van een crypto. Voor de halving van Litecoin in augustus steeg de prijs van 31 dollar naar 135 dollar in juli. Daarna daalde de prijs naar nu ongeveer 57 dollar.

Hogere prijs per bitcoin gerechtvaardigd

Toch deelt niet iedereen de mening van Wu. Matthew Roszak, voorzitter van softwarebedrijf Bloq, gelooft dat de financiële infrastructuur om de Bitcoin een fundament onder de prijs legt. Hij voorziet na de halving een prijs tussen de 15.000 en 100.000 dollar. Hij voegde daaraan toe:

Er is een goede basis door Fidelity, Bakkt en andere bekende namen die de sector binnendringen. Alle vraag van professionele beleggers stijgt nog steeds. Alle regels worden nu geschreven voor de Bitcoin en dat is positief.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties