De New York Department of Financial Services (NYDFS) is van plan om zijn beruchte BitLicense aan te passen. De wetgeving bestaat nu zo’n vijf jaar en is nog nooit aangepast. De beurswaakhond van New York wilt met de aanpassingen de cryptoindustrie in de staat vooral efficiënter maken.

BitLicense is in 2014 leven in geroepen om frauduleuze cryptopraktijken te weren uit een van de financiële centra’s in de wereld. Dat leidde toen tot veel kritiek, omdat BitLicense zeer hoge standaarden stelt. Voor startups is het namelijk zeer moeilijk om een licentie te krijgen om met cryptomunten te werken.

Nu heeft de NYDFS een voorstel gedaan om aanpassingen in de wet aan te brengen. En dat werd hoog tijd volgens Linda Lacewell, een van de hoge piefen bij de NYDFS. Ze zei over nieuwe voorgetelde regelgeving:

Het is een mooi moment om de regelgeving voor digitale munten aan te passen, geven de tijd die is verstreken, de veranderingen in de sector, de rijping, verfijning en de nieuwe bedrijfsmodellen.

Twee grote updates

Wanneer een partij nu een BitLicense wilt krijgen kan het al snel honderdduizend dollar kwijt zijn aan kosten. Dat is de reden dat in de vijf jaar slechts 24 partijen deze licentie hebben. Maar nu wilt de beurswaakhond de wetgeving efficiënter maken door twee grote aanpassingen door te voeren.

Ten eerste stelt de NYDFS voor om een lijst op te stellen van alle cryptomunten die zijn toegestaan om zaken mee te doen, zonder eerst toestemming te hoeven krijgen van de autoriteit. Wel zal een partij het moeten melden aan de autoriteit.

Ten tweede update zou om een nieuwe framework gaan waar handelshuizen zich aan moeten houden. Deze update gaat namelijk over de manier waarop beurzen nieuwe munten kunnen toevoegen aan hun arsenaal.

Bron: Cointelegraph, Coindesk

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS