Volgens Max Keiser, een voormalig handelaar op Wall Street, is de Bitcoin de grootste nachtmerrie voor overheden. Omdat de digitale munt het geldmonopolie van overheden aantast en daarmee ruimt de Bitcoin de ‘ravage’ op die fiatgeld, uitgegeven door overheden, heeft aangericht.

De voormalig handelaar hield een presentatie bij Labitconf. Een conferentie voor Bitcoin en blockchain in Zuid-Amerika. Een plek in de wereld waar de uitspraak van Keiser nog logischer klinkt dan de meeste plaatsen elders. Op veel plekken in het continent zijn namelijk grote protesten tegen de overheid.

Keiser zei over de Bitcoin:

Bitcoin is de munt van de wereldwijde revolutie en de nachtmerrie voor fiatgeld. Bitcoin is weerbaar geld.

Geweld versus vrede

De Bitcoin kan fundamenteel niet worden beïnvloed door overheden. De overheid heeft geen controle over de munt en daarom is de Bitcoin zeer belangrijk voor de mensen. Volgens Keiser is de eerste functie van de munt dat het de ravage van fiatgeld opruimt.

Met ravage doelt Keiser op het geweld dat met fiatgeld gepaard gaat. Aangezien de overheid de partij is met een monopolie op geweld in de samenleving en daardoor ook een monopolie op geld heeft. De Bitcoin is daarentegen een vorm van geld, alleen niet gebaseerd op geweld.

De Bitcoin is namelijk gebaseerd op wiskunde, waarmee het de geweldsmonopolie van overheden ondermijnd. Keiser vatte het als volgt samen:

Het inherente geweld van fiatgeld moet worden vervangen met vredelievende bitcoins.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS