Binance heeft goedkeuring gekregen van toezichthouders om zijn crypto-exchange in Frankrijk te exploiteren. Het bedrijf staat nu op de lijst van geregistreerde dienstverleners voor digitale activa van de Franse beurswaakhond AMF. Hierdoor mag het handels- en bewaringsdiensten aanbieden voor bitcoin en andere cryptocurrencies.

Binance is de grootste crypto-exchange ter wereld. Volgens gegevens van Coingecko verwerkt het bedrijf meer dan $14 miljard aan handelsvolumes in cryptomunten en bijna $50 miljard aan volume in derivaten op 1 dag.

Frankrijk is hiermee het eerste grote Europese land dat Binance groen licht geeft. Het bedrijf staat in Litouwen onder toezicht van de toezichthouders tegen witwaspraktijken en wil zich ook laten registreren bij de Zweedse financiële waakhond.

Charmeoffensief

Binance heeft de laatste tijd een serieus charmeoffensief opgezet in Frankrijk.

Oprichter en CEO Changpeng Zhao, gaf vorige maand een keynote op een evenement voor de cryptosector in Parijs voor een nieuw programma voor zogenaamde Web3-startups. Het bedrijf beloofde ook €100 miljoen in het land te investeren.

Changpeng Zhao prijsde Frankrijk ook als zeer vooruitstrevend in de adoptie van crypto.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Comments