Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, lanceert zijn eigen venture capital fonds om te investeren in Web3. De mededeling komt een week nadat VC-firm Andreesen Horowitz aankondigde een gigantisch fonds van $4,5 miljard te hebben opgericht om te investeren in crypto-startups.

Binance is van plan om het kapitaal te investeren in bedrijven die Web3 bouwen. Hoewel dit nog steeds een vaag gedefinieerde term is, verwijst het losjes naar hypothetische, toekomstige versie van het internet dat meer gedecentraliseerd is en blockchain bevat.

Het bedrijf heeft in het afgelopen jaar een reeks high profile investeringen gedaan op in aandelen van verschillende bedrijven. Binance deed investeringen in Forbes, Axie Infinity en Terraform. Dit is echter de eerste keer dat Binance formeel een VC-fonds heeft opgericht.

Daling cryptomarkt

De lancering van het fonds komt op het moment dat bitcoin en andere digitale valuta sterk gedaald zijn. Bitcoin is met meer dan 50% gedaald sinds het zijn recordkoers van $69 000 in november bereikte.

Dit eiste zijn tol van beursgenoteerde cryptobedrijven zoals Coinbase. Het aandeel van Coinbase is in 2022 met bijna 70% gekelderd. Beleggers vrezen dat de malaise zal doorwerken in crypto-startups die in privéhanden zijn.

Volgens Ken Li, directeur M&A bij Binance, is dit echter nog geen probleem. Hoewel de waarderingen van $1 miljard of meer weliswaar vertragen, is er nog geen impact op startups in de particuliere markten.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties