Enkele weken geleden crashte de algoritmische stablecoins terraUSD waardoor de volledige waarde in rook opging. Deze crash zorgde voor schokgolven in de cryptocurrencymarkt en zal er volgens Reeve Collins, medeoprichter van BLOCKv, voor zorgen dat de meeste algoritmische stablecoins zullen verdwijnen.

Stablecoins zijn cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan een echt actief zoals de Amerikaanse dollar. Terwijl stablecoins zoals tether en USD Coin worden gedekt door reële activa om hun koppeling te handhaven, werd terraUSD echter bestuurd door een algoritme.

De munt verloor zijn koppeling met de Amerikaanse dollar en daalde tot quasi 0. Het debacle heeft geleid tot waarschuwingen dat algoritmische stablecoins wellicht geen toekomst hebben.

Collins stelt:

De crash zal een soort kettingreactie veroorzaken waardoor de meeste algoritmische stablecoins zullen verdwijnen.

Regulatie op komst

Stablecoins staan in de belangstelling van regelgevers en overheden over de hele wereld. In de Verenigde Staten heeft Pat Toomey, lid van de Senaatscommissie voor het Bankwezen, eerder dit jaar een ontwerp van regels voor de regulering van stablecoins gepubliceerd.

In april kondigde de Britse regering plannen aan om stablecoins onder haar regulerend toezicht te brengen.

De crypto-industrie verwacht strengere regelgeving voor stablecoins, zeker na de ineenstorting van terraUSD. Bertrand Perez, CEO van de Web3 Foundation, verwacht dat regelgevers zullen eisen dat dergelijke cryptocurrencies worden gedekt door echte activa.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties