Binance introduceert een nieuw liefdadigheidsproject, genaamd de Blockchain Charity Foundation (BCF). De BCF is een donatieplatform en maakt gebruik van de blockchaintechnologie, dit biedt enkele voordelen. Momenteel is de BCF al actief met betrekking tot rampen in Oeganda en Japan.

Binance is momenteel het grootste cryptohandelsplatform ter wereld qua handelsvolume. Het handenplatform maakte de aankondiging van de BCF bekend tijdens het World Investement Forum georganiseerd door de Verenigde Naties. Het evenement vond plaats op 24 oktober in Zwitserland.

Voordelen ten opzichte van traditionele platforms

De CEO van Binance, Changpeng Zhao stelde dat de BCF enkele voordelen heeft. Namelijk op het gebied van transparantie en toegankelijkheid.

Het donatieplatform is transparant, omdat de blockchaintechnologie transacties volgt. Men kan daarom transacties op de blockchain terugvinden. Zo ook op de blockchain van het donatieplatform BCF.

Ook bevordert een donatieplatform gebaseerd op de blockchaintechnologie de toegankelijkheid van donaties naar begunstigden. Begunstigden van donaties hebben vaak geen toegang tot financiële diensten omdat begunstigden zijn getroffen door (natuur)rampen.

Met de blockchaintechnologie hoeven de begunstigden geen toegang te hebben tot financiële diensten, maar is een een computer of smartphone met internetverbinding voldoende om donaties te ontvangen.

Donaties: Oeganda en Japan

Binance zei dat het momenteel de mogelijkheid voor donaties in Oost Oeganda opent. Daar zijn veel slachtoffers door overstromingen en aardverschuivingen.

Al eerder heeft het BCF met succes 410.000 dollar opgehaald onder verschillende donateurs voor slachtoffers van overstromingen in West Japan.

Verder stelde Binance ook dat er meerdere partijen nodig zijn om een impact te hebben. Zo is het handelsplatform de Tron Foundation dankbaar. De Tron Foundation heeft namelijk een schenking van 3 miljoen dollar toegezegd aan de BCF.

Bron: Cointelegraph, Medium

Foto: iStock