De Bitcoin is weer hot. De grootste cryptomunt ter wereld heeft een grote sprong omhoog gemaakt. Nu noteert een bitcoin op zo’n 5.000 dollar op de meeste handelsplatformen. Kunnen we ons opmaken voor een stierenmarkt? Of gaan we nieuwe lows zien?

Volgens Tone Vays, voormalig vice president bij J.P. Morgan, is deze sprong een stuiptrekking van de markt. Hij verwacht nog steeds nieuw lows voor de Bitcoin. Maar ziet ook een scenario waar we hoger gaan.

In dat scenario moet de prijs van een bitcoin wel aan een voorwaarde voldoen. Zo stelt Vays:

Als we een niveau van iets boven de 4.000 dollar kunnen vasthouden en daarna weer boven de 5.100 dollar uitkomen, dan is de kans groot dat de berenmarkt voorbij is. Totdat ik dit scenario niet zie, moet ik aannamen dat we waarschijnlijk lager gaan.

Koersverloop van de Bitcoin

Op de volgende grafiek is het koersverloop van de Bitcoin te zien (op het handelsplatform Bitstamp). Het is volgens Vays nu de vraag of de de grens van 5.000 dollar echt kunnen doorbreken. Ook is het belangrijk of we het niveau van de 4.200 kunnen behouden.

Voorspelde 5.000 dollar correct

Vays, die de Bitcoin al jaren analyseert, stelde al enkele weken geleden dat we het huidige niveau zouden bereiken. Zo flirtte de Bitcoin al even met een kritisch weerstandsniveau, van rond de 4.200 dollar. Hij verwachtte dat dit niveau zou breken, en we uiteindelijk op de huidige koers zouden uitkomen.

Bron: Youtube, Tradingview

Foto: iStock