De S&p 500 heeft in 2020 voorlopig een rendement van 7% behaald. Deze prestatie verbleekt echter als we deze vergelijken met die van bitcoin. Dit jaar noteert de cryptomunt aan een winst van bijna 60%. Volgens sommigen is dit nog maar het begin.

Raoul Pal, een voormalig hedge fund manager van Goldman Sachs, zegt dat bitcoin nog maar aan het opwarmen is. Volgens hem zou bitcoin binnen 5 jaar een waarde van $1 000 000 kunnen bereiken.

Dit zou een enorme stijging zijn ten opzichte van de koers van $11 400 waar de munt momenteel rond schommelt. Hoewel de meesten zullen denken dat Pal zijn voorspelling iets te rooskleurig is, gelooft hij dat zijn koersdoel realistisch is.

Hij legde uit dat het herstel van de Covid-19 pandemie langer zal duren dan velen verwachten. Hierdoor zullen bedrijven in de “insolventie fase” terechtkomen, wat de prijs van bitcoin zou kunnen stimuleren.

Raoul Pal stelt:

Van wat ik weet uit mijn gesprekken met instellingen en mensen, verwacht ik een enorme golf aan nieuw kapitaal dat naar bitcoin zal stromen.

Goud en bitcoin

Pal verklaarde dat meer dan de helft van zijn portefeuille is geïnvesteerd in bitcoin. Eerder bestond deze uit een gelijk deel van respectievelijk aandelen, cash, bitcoin en goud.

De handelsposities van Pal in aandelen zijn relatief klein omdat hij hier niet zo’n grote kansen in ziet als in de cryptomunt. Voorlopig is hij dus voornamelijk belegd in goud en bitcoin. Hoewel deze strategie in de korte termijn nog zou kunnen veranderen door zijn grote geloof in de digitale munt.

Pal besluit:

Ik speel zelfs met het idee om mijn goud te verkopen om meer bitcoin te kopen.

Bron: MarketWatch

Foto: iStock

Reacties