Voor Mike Novogratz is de huidige prijsactie van de Bitcoin geen reden voor twijfel. Volgens de voormalig partner van Goldman Sachs consolideert de prijs nu, na de enorme run die we dit jaar hebben gehad. En achter de schermen maken steeds meer professionele beleggers zich gereed om bitcoins te kopen, volgens de cryptobull.

De Bitcoin zit al enkele maanden in een zijwaartse trend. De prijs gaat niet heel veel omhoog, maar ook niet heel veel naar beneden. Toch werd gister de psychologische grens van 10.000 dollar naar beneden verbroken.

Voor Novogratz geen reden tot paniek, want de stierenmarkt is nog steeds intact. Zo staat de grootste cryptomunt ter wereld nog steeds meer dan 200 procent hoger voor het jaar. Hij voegde daaraan toe:

Er is een enorme bullrun geweest, en daarom denk ik dat we nu slechts consolideren.

Professionals staan in de rij

Naast de prijsstijging van dit jaar is er nog iets positiefs voor de Bitcoin, volgens Novogratz. Hij zei al eerder dat de volgende stierenmarkt gekenmerkt zal worden door steeds meer professionele beleggers die de markt betreden. En volgens de cryptobull betreden ze momenteel de markt. Hij zei:

De professionals, die beslissingen voor de lange termijn maken, stellen nu opslagplaatsen veilig en zorgen er voor dat hun kapitaal klaarstaat. Op het moment treden ze langzaam maar zeker toe.

Prijs daalde na Novogratz zijn woorden

Wel sprak Novogratz enkele uren voordat de prijs van de Bitcoin plots met ruim 500 dollar daalde in enkele minuten. Nu noteert de Bitcoin op zo’n 9.500 dollar volgens data van Coinmarketcap.

De reden voor de plotse daling is niet duidelijk.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock