Morningstar Japan, een dochteronderneming van SBI Holdings, zal zijn aandeelhouders dividend betalen de cryptomunt XRP. Volgens een persbericht van Morningstar Japan zal iedere aandeelhouder met 100 of meer aandelen 30 XRP krijgen.

SBI Holdings is de investringtak van SBI Group, een grote Japanse bank. De aandelen van Morningstar Japan worden publiek verhandeld. En als je op 30 september de aandelen bezit, zal je in aanmerking komen voor het cryptodividend.

Op het moment van schrijven is één aandeel van Morningstar Japan 3 euro waard en één XRP 0,23 euro. Een aandeelhouder van Morningstar Japan met 100 aandelen zal dus een extra dividendrendement van 2,32 procent binnenhalen.

Een crypto-account is nodig

Wel zullen aandeelhouders actie moeten ondernemen als zij het speciale dividend willen ontvangen. Volgens Morningstar Japan zullen aandeelhouders een account aan moeten maken op VC Trade. Dit is een cryptobeurs die onderdeel is van het bedrijf. Als aandeelhouders op deze beurs een account hebben, kunnen ze de XRP ontvangen.

Aandeelhouders hebben hiervoor nog genoeg tijd, want de deadline voor het maken van een account staat op 31 maart 2020.

Eerdere partnerschap met SBI

Ripple, de moederonderneming van XRP, is al vaker in verband gebracht met SBI. Zo werd er in vorig jaar een partnerschap gesloten tussen de twee financiële bedrijven. Het partnerschap ging toen om MoneyTap, een op blockchain gebaseerd betaalplatform. Deze heeft een speciale focus op het gebruik van XRP.

SBI is lovend over de cryptomunt XRP. Volgens de financiële gigant zal het gebruik van XRP bij internationale transacties een van de meest belangrijkste activa zijn.

Bron: Coindesk

Foto: iStock