De Bitcoin functioneert steeds meer als een veilige plek voor kapitaal in tijden van onrust. Dat was het overigens altijd al volgens Anthony Pompliano. Alleen naarmate de tijd verstrijkt, wordt ‘The Pomp’ steeds zekerder van deze functie.

Pompliano is de mede-oprichter van de digitale activabeheerder Morgan Creek Digital. Hij is een bekende advocaat voor de Bitcoin en ziet voor de digitale munt een soortgelijke rol als goud weggelegd: namelijk een veilige haven voor kapitaal. ‘The Pomp’ zei:

Het belangrijkste deel van de Bitcoin, wanneer het neerkomt op een veilige haven voor kapitaal, is dat het geen correlatie heeft met andere activa. Dat betekent wanneer aandelen naar beneden gaan, de Bitcoin zich daar niets van aan hoeft te trekken.

Steeds zekerder van het idee

Pompliano was altijd al een aanhanger van het idee dat de digitale munt een unieke activa is en daarmee een negatieve correlatie met het financiƫle systeem heeft. Alleen naarmate de tijd verstrijkt wordt de fondsbeheerder steeds zekerder van de stelling dat de Bitcoin als deze veilige haven functioneert.

Volgens mij is het altijd een belangrijk onderwerp geweest. Hoe meer data je krijgt, hoe zekerder je bent dat iets zo is, zoals het is.

In mei 2019 merkte Pompliano bijvoorbeeld al op dat de Bitcoin in precies de tegenovergestelde richting bewoog van traditionele markten toen deze in de ban waren van de handelsoorlog. De S&P 500 daalde, terwijl de Bitcoin steeg, net zoals goud. Hij zei toen:

Deze [negatieve] correlatie is heel belangrijk voor de soort wereldwijde verzekering in tijden van instabiliteit. Het is een manier voor beleggers om kapitaal te spreiden en een laag van bescherming toe te voegen aan de portefeuille.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties