President Donald Trump heeft een nieuw stafchef voor het Witte Huis aangesteld. Namelijk Mick Mulvaney, hij is een uitgesproken voorstander van de Bitcoin en de blockchaintechnologie. Hij volgt John F. Kelly op.

Volgens mediaplatform CCN zal dit voor de kotertermijn geen invloed hebben op de cryptowereld. Zo zullen de Amerikaanse autoriteiten, zoals de SEC niet hun stappenplan aanpassen betreft de regulatie voor cryptomunten.

Alleen stelt CCN wel dat het voor de langere termijn zeer positief kan zijn. Zo zullen cryptomunten met een neutralere blik worden beschouwd in de Amerikaanse regering. Mits Mulvaney een langere tijd aanblijft als stafchef.

Mulvaney en zijn affiniteit voor crypto en blockchain

Mulvaney werkte voorheen in het Huis van Afgevaardigden, als Republikein van Zuid Carolina.

Hij is overigens langere tijd bekend in de cryptowereld en had een belangrijke taak. Hij was namelijk mede verantwoordelijk voor de Blockchain Caucus. Dat is een groep die wetten maakt voor ontwikkelende technologieën, zoals cryptomunten.

In zijn tijd bij de Blockchain Caucus stelde Mulvaney zeer positief te zijn over de blockchain en ziet een groot potentieel in de technologie:

De blockchaintechnolgie heeft het potentieel om de financiële industrie, de Amerikaanse economie en de manier waarop overheidsdiensten worden afgeleverd te veranderen. Ik ben trots om onderdeel te zijn van de initiatieven die hier invloed op hebben.”

Daarnaast stelde Mulvaney in 2016 dat de Federal Reserve de ‘dollar daadkrachtig devalueert’. Dit is niet mogelijk bij cryptomunten, zoals bitcoins stelde de nieuw stafchef:

“Het is niet te manipuleren door overheden.”

Maar of Mulvaney lang zal aanblijven is de vraag. Hij bestempelde Trump ooit namelijk als “een vreselijk mens”.

Bron: CCN, CCN

Foto: iStock