Als we Spencer Bogart mogen geloven, durfkapitalist bij Blockchain Capital, is de Bitcoin een veilige haven voor de lange termijn. Toch betekent dat niet dat een bitcoin ook tijdens een economische crisis goed zal presteren.

Bogart is niet de enige die deze lange termijn visie voor de Bitcoin deelt. Zo hebben we de afgelopen periode hetzelfde standpunt vaker voorbij horen komen van andere gerespecteerde cryptobulls. Onder wie Michael Novogratz.

Bitcoin heeft te vrezen voor een liquiditeitscrisis

Volgens Bogart zal de Bitcoin zijn waarde op de lange termijn bewijzen. Zeker in combinatie met centrale banken die de waarde van hun valuta verminderen. Maar tijdens een economische crisis zal het anders liggen. Bogart zei:

Als je het hebt over een serieuze crisis die plaatsvindt, een liquiditeitscrisis, een andere globale financiële crisis, dan denk ik dat de prijs van een bitcoin het heel moeilijk zal krijgen.

Een liquiditeitscrisis betekent dat personen hun activa, zoals bitcoins, gedwongen moeten verkopen, omdat ze cash nodig hebben. Deze verkopen zullen leiden tot extra aanbod, waardoor de prijs daalt.

Toch ziet Bogart in de komende periode geen serieuze economische crisis aan de horizon.

De lange termijn is rooskleurig

Maar een liquiditeitscrisis of niet. De toekomst van de Bitcoin ziet er rooskleurig uit volgens Bogart. De Bitcoin zal een veilige haven voor kapitaal zijn. Zo stelde de durfkapitalist:

Ik denk dat de Bitcoin op de lange termijn absoluut een veilige haven zal zijn… Wanneer je dreigende risico’s hebt van monetaire devaluatie, dingen zoals bitcoin zeer aantrekkelijk lijken. Ik geloof dat dit een grote drijfveer was van de recente rally.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock