De broeders Winklevoss, bekende cryptobulls en miljardairs, verwachten dat cryptomunten de wereld zullen veranderen. Een manier hoe dit zal gebeuren is dat grote techbedrijven in crypto zullen stappen. Onlangs deed Facebook dit al met de Libra, maar Amazon, Apple, Netflix en Google zullen snel volgen, volgens de broers.

De broers stelden zelf interesse te hebben om zich aan te sluiten bij de Libra van Facebook. Hoewel het nog niet zeker is. Maar over crypto en grote techbedrijven zijn ze wel zeker. Zo zei broer Cameron:

Ik denk dat internetbedrijven een cryptostrategie moeten hebben. En ik denk dat veel van hun nadenken over een eigen cryptomunt. Waarschijnlijk houden ze de Libra en Facebook in de gaten, om te zien hoe het zich ontwikkelt.

In het bijzonder interessant voor Amazon

Van alle techbedrijven zou vooral Amazon baat hebben bij een zelfde munt als de Libra, zei Cameron. Want Amazon verstuurt pakketten over de hele wereld. Het versturen van pakketten is geen probleem, maar het versturen van geld wel. En daar zou de cryptotechnologie verandering in kunnen brengen.

Amazon kan pakketten vrijwel overal ter wereld naartoe sturen. Zelfs als de laatste kilometer op een crossmotor of iets dergelijks moet. Wat niet gaat, is betaalt worden voor deze goederen, wat eigenlijk heel ironisch is: het fysieke ding kunnen we naar alle plekken op de wereld sturen maar het geld niet.

Daaraan voegde Tyler Winklevoss toe dat we pas in de begin dagen van crypto zitten. Het is nog niet eens begonnen. Zo zei hij:

We zitten pas in het begin van de eerste ronde. Het spel is nog niet eens begonnen.

Bron: CNN

Foto: iStock