De prijs per bitcoin zal op de kortere termijn niet in elkaar zakken en daarmee het niveau van 11.500 dollar per munt behouden. Dat blijkt uit data van CryptoQuant. De Bitcoin “zit in de veilige zone” zegt diens CEO, Ki Young Ju.

De afgelopen week won de grootste digitale munt ter wereld bijna 10 procent. Zo is ook op de grafiek van CryptoQuant te zien:

Bitcoin mean inflows vs. BTC/USD 1-month chart

De rest van de cryptomarkt deed het overigens ook goed, nadat de markt begin september juist een flinke tik te verduren kreeg.

All Exchanges Inflow Mean

Op basis van CryptoQuant’s eigen indicator, genaamd de All Exchanges Inflow Mean, zal de prijs per bitcoin niet snel terugzakken. Deze indicator volgt relatie tussen whales en beurzen. Whales zijn personen met enorme hoeveelheden bitcoins. Wanneer veel Whales deze bitcoins naar beurzen sturen, betekent dat vrijwel altijd dat er een grote correctie aankomt. Meer bitcoins bij beurzen betekent immers meer mogelijke verkoopdruk.

Volgens Ki zegt een indicator waarde van 2 of hoger dat een sell-of aanstaande is. Momenteel zit de waarde alleen in de veilige zone (zoals op de grafiek te zien is). Ki tweette:

Een Bitcoin dump gaat niet gebeuren. De All Exchanges Inflow Mean zegt vrijwel altijd accuraat hoeveel whales actief zijn op beurzen. Boven de 2 BTC is de gevarenzone. We zitten momenteel in de veilige.

Eerder dit jaar, 9 maart, noteerde de indicator bijvoorbeeld ver boven de 2 BTC waarde en gaf daarmee een verkoopsignaal. Het was dagen voordat de markten hard onderuit gingen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties