Alexander Lebedev, miljardair en voormalig bankier, heeft in een opiniestuk gesproken over het potentieel van cryptocurrencies en decentralized finance, ook wel DeFi genoemd. Lebedev noemde DeFi zelfs revolutionair.

In een uitgebreid opiniestuk dat verscheen in The Independent, voorspelde de miljardair dat blockchain het traditionele bankwezen stevig zal verstoren. Hij verklaarde dat blockchain en slimme contracten een groot deel van de mensen in de financiële sector zouden kunnen vervangen.

Hij denkt wel dat de huidige explosieve groei van DeFi-platforms voornamelijk wordt gedreven door een snelle instroom van liquiditeit en niet oneindig kan doorgaan. Desondanks blijft Lebedev wel een grote voorstander van de technologie.

Lebedev stelt:

De technologieën die in deze infrastructuur worden gebruikt, bieden enorme mogelijkheden voor een wederopbouw van het wereldwijde financiële systeem.

Revolutionair

Lebedev verklaarde dat slimme contracten het voor klanten mogelijk zouden maken om gebruik te maken van financiële diensten, zonder een deelname van een tussenpersoon zoals de bank. Hierdoor hebben klanten minder kosten en kunnen zij meer winst voor zichzelf houden.

Een deel van de reden voor zijn geloof in crypto is dat Lebedev vindt dat het wereldwijde financiële systeem in zijn huidige vorm, de wereldeconomie naar een ramp leidt.

Lebedev was 25 jaar werkzaam in het bankwezen. In 1995 kocht hij de op twee na grootste particuliere bank van Rusland. In deze periode en later heeft hij naar eigen zeggen waargenomen dat het bankwezen niet altijd even eerlijk is. Volgens Lebedev zou DeFi zou hier verandering in kunnen brengen.

Hij besluit:

We staan mogelijk aan de rand van een revolutie in het internationale financiële systeem.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties