Het aantal dagelijkse transacties op het ethereumnetwerk heeft een nieuwe recordhoogte bereikt. Het vorige record dateerde van in 2018. Het record komt te midden van een grote belangstelling op het ethereumnetwerk door onder andere DeFi.

Volgens gegevens van ethereumbrowser Etherscan, bedroeg het aantal dagelijkse transacties op 17 september 1 406 000. Dit is het hoogste aantal transacties dat ooit op het ethereumnetwerk is geregistreerd.

Het is een grote stijging ten opzichte van het vorige record van 1 350 000 transacties. Dit record werd op 4 januari 2018 gevestigd.

Decentralized Finance

Het nieuwe historische hoogtepunt van de dagelijkse ethereumtransacties komt te midden van de voortdurende hausse in decentralized finance toepassingen, ook wel DeFi genoemd. De meeste DeFi-toepassingen worden op het ethereumnetwerk gebouwd.

De DeFi-industrie is in 2020 enorm gegroeid. De totale markt bedroeg in augustus 2020 zo’n $9 miljard. Te midden van deze DeFi-hype hebben een aantal wereldwijde cryptobeurzen  zoals Binance, zich gehaast om ook DeFi-tokens aan te bieden.

Zoals eerder gezegd worden de meeste DeFi-toepassingen tot nu toe op het ethereumnetwerk gebouwd. De sterke toename in deze industrie heeft ook gezorgd voor een aanzienlijke flessenvorming en tot problemen met de schaalbaarheid.

Als gevolg daarvan hebben de commissies op het ethereumnetwerk ook een scherpe piek laten optekenen. Op 1 september hebben ethereum-miners op 1 uur tijd een recordbedrag van $500 000 aan vergoedingen verdiend.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties