De prijs per bitcoin is de afgelopen maanden flink gedaald. Momenteel vindt de prijs van de digitale munt steun op een het niveau van 8.000 dollar. De grote vraag is natuurlijk of dit niveau stand zal houden, en we weer naar boven kunnen. Of zal een bitcoin nog goedkoper worden?

Enkele weken geleden daalde de Bitcoin hard. Het steunniveau van 9.500 dollar dat een paar maanden lang stand hield werd bruut doorbroken. Een bitcoin daalde met meer dan 1.000 dollar in nog geen uur tijd.

Momenteel heeft de Bitcoin steun gevonden rond de 8.000 dollar. En volgens Big Cheds is het waarschijnlijk dat we de weg naar boven weer zullen vervolgen. Tenminste volgens zijn technische analyse. Cheds is onder andere bekend van het CNBC Crypto Trader programma.

Alles wijst op een uitbraak

Cheds gaf toelichting op de grafiek. Volgens de technisch analist vormt de Bitcoin momenteel een bodem en wijzen verschillende indicatoren op een stijging op de korte termijn. Hij zei:

Momenteel is er steun van juli 2018 en van mei 2019, dus is het niet onwaarschijnlijk dat we op de korte termijn een stijging zullen zien. Daarnaast is er een verborgen bullish divergentie met de OBV die een lagere dieptepunt maakt versus de prijs, dat suggereert een stijging.

De prijs per bitcoin noteert nu op een belangrijk steunniveau, dat stand lijkt te houden. Zo is te zien aan de donkerblauw balk op de grafiek van Cheds. Daarnaast is er sprake van een positieve divergentie. Dat wil zeggen dat de RSI indicator naar een lager punt is gezakt, terwijl de prijs is gestegen. In dit geval het verschil in prijs van mei 2019 met een hoge RSI en de prijs nu waarde de RSI op ongeveer 50 noteert.

Bovendien merkt Cheds een tweezer patroon op, zoals op de grafiek te zien is. Dit patroon refereert normaal gezien naar een nieuwe bodem. En daarmee is de prijs klaar om de weg naar boven te vervolgen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties