Volgens PlanB, de anonieme Nederlandse bedenker van het stock-to-flow model, zal de wereld er niet goed uitzien wanneer zijn voorspelling van 288.000 dollar per bitcoin of hoger uitkomt. In dat geval zal hij stoppen met zijn bitcoin werkzaamheden.

PlanB heeft een hoge functie in de Nederlandse pensioenwereld als investeerder. Hij voorziet een prijs van 288.000 dollar of hoger in 2024. Deze verhoogde hij onlangs, gebaseerd op het S2FX-model, een uitbreiding op de originele stock-to-flow.

Het scenario is positief voor de Bitcoin, maar niet voor de wereld, zo stelt PlanB. Het komt er op neer dat de wereld in oorlog zal zijn en de dollar zijn reserve status verliest. In dat geval pakt PlanB zijn biezen:

Ik zal onderduiken indien het model succesvol wordt. Want het zal geen mooi plaatje zijn, wanneer het model succesvol is.

Daaraan voegde de investeerder toe:

Het zal niet goed zijn, wellicht oorlog. Sommige mensen hebben bitcoins, sommige niet, sommige landen hebben bitcoins en andere niet. De dollar zal zijn reserve status verliezen, een geopolitiek spel, een militair conflict.

‘In dat geval blijf ik’

PlanB is erg bullish op de Bitcoin door de halving. Op dit moment vindt de halving in minder dan een week plaats. Dat gebeurt slechts één keer in de vier jaar en zorgt voor een halvering van het nieuwe aanbod bitcoins. Andere grotere investeerders zijn hierom ook erg positief gestemd en voorzien een veel hogere prijs.

De halving is een belangrijke input voor het stock-to-flow model van PlanB. Want de stock-to-flow van de Bitcoin zal stijgen als gevolg van de halving en dat moet voor een hogere prijs zorgen. Hieronder is het model grafisch weergegeven van Digitalik.

Bitcoin stock-to-flow chart as of May 6, 2020

Het model van PlanB geeft natuurlijk geen garantie. Zo stelt de bedenker zelf ook. Indien het model niet opgaat, zal PlanB zijn huidige functie in de crypto gemeenschap zeker blijven vervullen. Hij zei:

Als het niet zo is; dan blijf ik, omdat we in dat geval een ander model moeten hebben.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties