Hedgefondsbaas Paul Tudor Jones koopt bitcoins om zich tegen inflatie te beschermen. Jones ziet in de toekomst meer inflatie dan voorheen, doordat centrale banken enorm veel geld printen. Het doet hem zelfs denken aan de jaren ’70 en de rol van goud toendertijd.

Jones is een zeer bekende en gerespecteerde investeerder. Zijn fonds The Tudor BVI koopt de bitcoins. Deze is onderdeel van het grotere Tudor Investment Corp (beheert 40 miljard dollar). Ongeveer een paar procent van het vermogen zal aan de digitale munt worden gealloceerd. Daarmee is Jones de eerste grote hedgefondsmanager die bitcoins omarmt. Hij zei:

De beste strategie voor maximale winst is om op het snelste paard te wedden. Als ik moet voorspellen, dan zet ik in op de Bitcoin.

“De Grote Monetaire Inflatie”

De zet van Jones komt in een tijd waarin centrale banken alles uit de kast halen om de coronacrisis te bestrijden. Dat zal zijn effect hebben, gelooft Jones. Zo voorziet hij veel inflatie. Hij berekende dat sinds februari centrale banken 3,9 biljoen (1 biljoen = 1.000 miljard) dollar hebben geprint. Oftewel 6,6 procent van de totale wereldwijde productie.

Deze cijfers zijn zelfs voor een veteraan als Jones moeilijk te bevatten. Zo zegt hij:

Het gebeurt wereldwijd op een tempo dat zelfs een marktveteraan zoals ik ben sprakeloos laat. We zijn getuigen van de Grote Monetaire Inflatie: een ongekende expansie van iedere geldvorm, zoals de ontwikkelde wereld nog nooit eerder zag.

Voor Jones is de vraag in deze situatie simpel: hoe verzeker ik mij hiertegen? Hij overwoog verschillende activa, zoals goud, Treasuries, verschillende aandelen, valuta en grondstoffen, voordat hij op de “groeiende rol van de Bitcoin” uitkwam.

Bitcoin flirt met $10K

Op het moment heeft de Bitcoin weer terrein gewonnen. De munt flirt zelfs weer met de magische grens van 10.000 dollar, zo laat data van Coinmarketcap zien. Het niveau is niet meer gezien sinds februari van dit jaar.

De digitale munt zit eigenlijk al sinds de coronacrash in een onafgebroken stijgende trend. De serie van hogere pieken en dalen komt op een moment dat de Bitcoin zijn derde halving ingaat. Historisch gezien een belangrijk event.

Bron: Bloomberg

Foto: iStock

Reacties