2021 was opnieuw een geweldig jaar voor bitcoin. Volgens Antoni Trenchev, oprichter van crypto-leenplatform Nexo, zal ook 2022 succesvol worden voor de grootste en bekende cryptomunt.

Ondanks het feit dat bitcoin een heel stuk verwijderd is van zijn all time high van $69 000 was 2021 over het algemeen een zeer positief jaar. In 2021 steeg de munt met meer dan 60%, terwijl de S&P 500 tevreden moest zijn met een winst van 27%. Trenchev denkt dat 2022 minstens zo succesvol kan worden. Hij ziet bitcoin in de loop van het jaar stijgen naar $100 000 en hier heeft hij 2 redenen voor.

Een daarvan is dat grote instellingen en bedrijven hun schatkisten aan het vullen zijn. Hij verwacht dat deze bedrijven dit voor een deel zullen doen met cryptocurrency. Bedrijven als MicroStrategy en Square behoren tot bekende bedrijven die enorme hoeveelheden bitcoin hebben gekocht.

De andere reden is dat goedkoop geld volgens Trenchev nog een tijdje een feit zal zijn. Dit is een zegen voor cryptocurrencies, zoals we de afgelopen jaren gezien hebben. Zijn opmerkingen komen ondanks de verwachtingen dat de Federal Reserve dit jaar voor het eerst in het pandemie-tijdperk de rente zou kunnen verhogen.

Daling

Niet iedereen is echter zo optimistisch als Trenchev.

Sommige experts hebben gewaarschuwd dat bitcoin de komende maanden wel eens op weg zou kunnen zijn naar een scherpe daling. Carol Alexander, hoogleraar financiën aan de Sussex University, verwacht dat bitcoin in 2022 tot $10 000 zal dalen. Hierdoor zouden alle winsten van de afgelopen anderhalf jaar vrijwel teniet worden gedaan.

Ook een verscherpt toezicht op de sector en de wilde koersschommelingen zouden de vooruitzichten voor bitcoin negatief kunnen beïnvloeden.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties