Een maand geleden steeg de Bitcoin nog met ruim 40 procent in een dag. Maar nu is het weer terug bij af, want de grootste cryptomunt ter wereld noteert weer op een niveau van 7.500 dollar.

Sinds de spectaculaire stijging op 25 oktober is de Bitcoin eigenlijk in een rechte weg naar beneden gegaan. Gisteren daalde de munt zelfs met 7 procent. zo is te zien op een grafiek van TradingView.

China trekt de kar?

Wel is er een overeenkomst tussen de stijging en de daling van gister, want China speelt een centrale rol. Zo werd de stijging eind oktober volgens marktkenners mede gedragen door vredelievende woorden van de Chinese president Xi Jingping over blockchain.

Nu is het weer China dat een rol speelt. Want een kantoor van Binance in Shanghai zou zijn bezet door de Chinese autoriteiten. Zo meldde het mediaplatform The Block op basis van anonieme bronnen. Zo’n 50 tot 100 medewerkers zouden het werk neer hebben gelegd.

Een woordvoerder van Binance sprak het gerucht kort daarna tegen. Hij ontkende de inval:

Binance heeft geen vaste kantoren in Shanghai of China, dus kunnen deze ook niet worden ingevallen of gesloten door de politie. Er is momenteel een piek aan negatieve artikelen over Binance in China. Wij houden ons hier alleen niet mee bezig, omdat we ons liever focussen op het werk.

Kantoor is niet meer van deze tijd

Binance zijn CEO, Chagpeng Zhao, ziet overigens niet veel in kantoren. Hij liet enkele dagen geleden weten dat hij ze een verouderd concept vindt en dus niet meer van deze tijd. Zhao tweette:

Kantoren zijn oude concepten zoals SMS en MMS. De tijd gaat verder…

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties